Pe 4 noiembrie 2016 s-au aniversat 45 de ani de la înființarea Facultății de Inginerie Aerospațială. Consiliul Facultății l-a mandatat pe dl. Decan 2008-2016 Prof. dr. ing. Virgil Stanciu pentru organizarea evenimentului, apreciind că personalitatea d-lui se identifică practic cu existența de 45 de ani a facultății. Prof. Virgil Stanciu a fost asistent universitar din primul an de existență al facultății, din 1971.

Cu această ocazie, Decanul Conf. dr. ing. Octavian Thor Pleter a mulțumit în mod public, în Consiliul Facultății, pentru contribuția adusă de Prof. dr. ing. Virgil Stanciu la întemeierea și prestigioasa afirmare a Facultății de Inginerie Aerospațială.

Ceremonia aniversară a avut loc în amfiteatrul Acad. Virgiliu N. Constantinescu F024, fiind invitați de onoare foștii Decani ai facultății, Prof. Emerit dr. ing. Corneliu Berbente și Prof. Emerit dr. ing. Stelian Găletușe.

Evenimentul a fost marcat prin prezența d-nei Ecaterina Andronescu, Președintele Senatului UPB ș a d-lui Mihnea Costoiu, Rectorul UPB, Aceștia au oferit facultății o prețioasă distincție din partea Universității Politehnica din București.

La eveniment au participat ca invitați de onoare personalități care au absolvit Facultatea de Inginerie Aerospațială:

Cosmonaut Dr. ing. Dumitru Dorin Prunariu

Prof. dr. ing. Sterian Dănăilă 

Dr. ing. Cătălin Nae

Dr. ing. Valentin Silivestru

De asemenea, au luat cuvântul alumni ai facultății, cum sunt: Dr. ing. Cleopatra Cuciumita (COMOTI), ing. Valentin Cimpuieru (ROMATSA), ing. Aurelian Bobei (Blue Air), ing. Ovidiu Dăscălescu (Blue Air).

Cosmonautul Dr. ing. Dumitru Dorin Prunariu a primit o înaltă distincție a Universității Politehnica din București din partea Rectorului și a Președintelui Senatului, în semn de apreciere deosebită a carierei excepționale și a valorii profesionale a singurului român care a zburat în spațiul cosmic.

”Facultatea de Inginerie Aerospațială a Universității Politehnica din București și-a câștigat respectul pe toate meridianele lumii prin calitatea deosebită a absolvenților ei. Domeniul aeronautic și spațial este unul multidisciplinar, în avangarda ingineriei, prin excelență complex. Școala din acest domeniu are misiunea de a forma un corp profesional de elită, capabil să găsească soluții pentru cele mai dificile probleme tehnice, aflate la frontiera cunoașterii. De la înființarea facultății în 1971, primul decan, Prof. dr. ing. Victor Pimsner și excepționalul corp profesoral au imprimat această strategie școlii, continuată apoi cu succes de Prof. dr. ing. Corneliu Berbente (decan, prorector, șef de catedră), Prof. dr. ing. Augustin Petre (șef de catedră), Acad. dr. ing. Virgiliu Nicolae Constantinescu (rector),  Prof. dr. ing. Mihai M. Niță (decan, șef de catedră), Prof. dr. ing. Stelian Găletușe (decan, prorector) și Prof. dr. ing. Virgil Stanciu (decan, șef de catedră). În ciuda tuturor dificultăților vremurilor nu tocmai prielnice, în fiecare epocă, acești conducători au găsit soluții pentru a dezvolta școala, fructificând tradiția excepțională a națiunii noastre în aviație, dar și pasiunea tinerilor pentru zbor, un inestimabil rezervor motivațional. La aniversarea a 45 de ani de la (re)înființarea facultății, omagiem profesionalismul exemplar al acestor lideri ai comunității noastre academice, le suntem recunoscători din tot sufletul și sperăm să ducem mai departe această flacără a pasiunii profesionale.”

Decan, Conf. dr. ing. Octavian Thor Pleter, MBA (MBS)

0 Comentarii

Tabere studențești de vară – 2024

<< Rezultate finale tabere vara >> Calendar burse studentesti  Inscrierea pentru tabara studenteasca de vara se face pana pe data de 11.07.2024, ora 16:00. Listele candidatilor selectati vor fi afisate pe data de 11.07.2024. depunerea contestatiilor se vor...

Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești 2024

Vă invităm să participați la „Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești” care va avea loc pe 10 mai. Pentru a participa, este necesar să vă înscrieți până pe 18 aprilie, ora 14:00, prin trimiterea unui e-mail la adresa valentin.pana@upb.ro. Dacă aveți un profesor...

AeroConnectMeetings

                      În data de 2 martie 2024 a avut loc AeroConnectMeetings, un eveniment dedicat ingineriei Aerospațiale prin care studenții de la Facultatea de Ingnerie Aerospațială au avut posibilitatea de a...

Echivalarea modulelor PART66

În urma demersului făcut către Autoritatea Aeronautică Civilă Română, şi a recunoaşterii conţinutului curicular la unele discipline predate la Facultatea de Inginerie Aerospaţială, UNSTPB, în raport cu cerinţele prevăzute la modulele din Anexa III, PART 66, a...