Începând cu anul universitar 2024-2025, studenţii care desfăşoară activităţi de voluntariat în cadrul unei organizaţii, pot obţine puncte de credit transferabile suplimentare (conform Metodologiei privind obţinerea punctelor credit de studiu transferabile suplimentare (CST) prin activităţi de voluntariat adoptate de către Senatul UPB) care vor fi înscrise în suplimentul la diplomă.

Cei interesaţi trebuie să parcurgă următoarele etape:

  1. Studenții care doresc să desfășoare activități de voluntariat trebuie să completeze un formular on-line pană pe data de 08.10.2024:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeNavLMid3usLuJNj-PXoducZETO9VbHfPrlanYf7PKC-Cb5w/viewform

Daca nu se regăsesc în lista de studenti din formularul online sa trimită cererea pe email inginerie.aerospatiala@upb.ro către secretariatul facultății până la data de 09.10.2024 ora 16:00.

  1. Decizia de aprobare a cererillor depuse va fi luată de către Biroul Executiv al Facultăţii pana pe data de 09.10.2024;
  2. Studenții admisi trebuie să aducă la facutate până pe data 16.10.2024  Cererea si Contractul de voluntariat(cu Fişa voluntarului şi Fişa de protecţie a voluntarului incluse) pentru minimum 56 de ore/an universitar, în 3 exemplare (un exemplar va fi inclus în dosarul ce va rămâne la Facultate);
  3. Să completeze o cerere pentru înscrierea activităţii de voluntariat în contractul de studii, avizată obligatoriu de către organizaţia gazdă. Conform Metodologiei, această activitate va fi considerată disciplină liber aleasă, finalizată cu calificativ Admis/Respins şi maximum 3 puncte de credit transferabile suplimentare;
  4. La sfârşitul semestrului, studentul voluntar trebuie să solicite organizaţiei ASFIA Certificatul de voluntariat şi Raportul de activitate pe care le va depune la secretariatul Facultăţii (data limită va fi anunţată).
  1. Biroul Executiv al Facultăţii va analiza activitatea de voluntariat realizată de către student şi va decide asupra acordării calificativului admis/respins.

Documente necesare pentru a alege VOLUNTARIATUL sunt:

<< Cerere voluntariat >>

<< Contract de voluntariat cu ONG-ul responsabil >>

<< Fisa de voluntariat >>

<< Fisa instruire SSM >>

<< Certificat de voluntariat >>

<< Raport de voluntariat >>

Cadrul legal pentru organziarea voluntariatului

<< Metodologie acordare puncte credit >>

<< Legea nr 1/2011 >>

<< Legea nr 319 >>